Relatietherapie

Iedere relatie kent zijn hoogtes en laagtes. Dat is geen reden tot grote bezorgdheid. Toch kunnen er momenten zijn dat jullie relatie het nodig heeft om een derde partij te betrekken.

Bijvoorbeeld:

  • Wanneer jullie vaststellen niet uit een moeilijke periode te geraken.
  • Er twijfel is of de relatie nog zin heeft.
  • Wanneer jullie het gevoel van emotionele verbondenheid kwijt zijn geraakt.

Relatietherapie kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van wat jullie noden en verlangens zijn.  Daarbij ondersteun en help ik jullie zoveel mogelijk. Zo kunnen jullie in de therapie aan het werk gaan om:

  • (Ruzie)patronen te herkennen.
  • De onderliggende emoties anders te zien.
  • Moeilijke en soms pijnlijke gevoelens naar elkaar toe uit te drukken.

Als relatietherapeut kies ik ervoor om de gesprekken te laten doorgaan met jullie beiden. Enkel in uitzonderlijke situaties lijkt het me zinvol om met jullie een individueel gesprek te hebben. Het is in dit geval belangrijk te weten dat ik, ook tijdens een individueel gesprek, de therapeut blijf van beide partners. Concreet betekent dit dat alles wat in een individueel gesprek aan bod komt, ook besproken mag worden met de partner.

Wanneer één van jullie me tussen de gesprekken door wil contacteren, vraag ik steeds een email te sturen en de andere partner in CC te zetten. Op deze manier kan ik open en betrouwbaar blijven voor jullie beiden.

Soms werk ik met concrete opdrachten waarmee jullie thuis aan de slag gaan. Soms ligt de nadruk meer op het doorwerken van bepaalde emoties. 

google6bda6f2e43df7290.html